lu.se

Ergonomi och Aerosolteknologi

Designvetenskaper | Lunds Tekniska Högskola

Denna sida på svenska This page in English

Trivs jag bäst i öppna landskap? – paneldiskussion i Almedalen 4 juli

2018-06-26

två personer sitter med vars en laptop i gräset framför ett stort rapsfält

Vi sitter i öppna landskap, i gröna miljöer och i aktivitetsbaserade kontor. Vi jobbar hemma, på caféer och på tåget - ibland även på kvällar och helger. Framtidens arbetsplatser präglas av det digitaliserade och gränslösa arbetslivet där vi i hög grad kan styra hur, var och när vi ska arbeta.

Vi ges nya möjligheter, men står också inför nya utmaningar. Hänger arbetsplatserna med i utvecklingens snabba tempo? Skapar förändringarna arbetsmiljöer där vi känner oss inspirerade, kreativa och innovativa - eller blir det en ökad stress? Hur bra koll har vi på den fysiska arbetsmiljön på en arbetsplats som saknar rumsliga gränser? Får vi en ergonomisk stol av arbetsgivaren även för hemmabruk? Vilka utmaningar står ledningen inför i en organisation där vi jobbar på distans och inte har fasta platser och bestämda arbetstider?

Med utgångspunkt i Lunds kommuns införande av en aktivitetsbaserad arbetsplats diskuterar panelen det förändrade arbetslivets utmaningar, möjligheter och effekter. Är det förändrade arbetslivet något för alla?

Arbetsmiljöforskare vid Institutionen för Designvetenskaper och Psykologiska institutionen diskuterar det förändrade arbetslivet tillsammans med Lunds kommuns kommunikationschef.

Datum: 4 juli kl 13.45-14.45
Plats: Hästgatan 13 i Visby

Mer information om paneldeltagarna och paneldiskussionen:
http://www.design.lth.se/almedalen/oppna-landskap/

Kontakt: Jessika Sellergren, kommunikatör Designvetenskaper, 046-222 85 10, jessika.sellergren@design.lth.se


Sidansvarig: