lu.se

Ergonomi och Aerosolteknologi

Designvetenskaper | Lunds Tekniska Högskola

Denna sida på svenska This page in English

Virtual reality förändrar världen – Bokmässan 29-30 september

2018-09-28

Mattias Wallergård, docent vid Designvetenskaper, Lunds tekniska högskola

Virtual reality förändrar världen. Det menar Mattias Wallergård, docent vid Designvetenskaper, Lunds tekniska högskola, och medförfattare till en ny bok om virtual reality som ges ut av Studentlitteratur i början av 2019. Boken heter kort och gott Virtual Reality och tar upp teknikens möjligheter med utgångspunkt i samspelet mellan människa och teknik – och med människans behov och drömmar i fokus.

− Virtual reality är en viktig aspekt i långt mer än datorspel och film, och så fort något är för riskfyllt, dyrt eller opraktiskt att göra på riktigt så kan virtual reality komma in i bilden. I allt från flygsimulatorer och virtuella operationssalar till stadsplanering och terapi, så tillåter tekniken oss att ta virtuella risker i utbyte mot verklig erfarenhet och kunskap, säger Mattias Wallergård.

Lyssna till Mattias Wallergårds samtal om VR-teknik med människors behov och drömmar i centrum i Lunds universitets monter på Bokmässan – Hur kommer virtual reality förändra världen?
29 september kl 16.00-16.20

Testa naturupplevelser med VR-laboratoriet vid Designvetenskaper, LTH – Har virtuell natur samma positiva effekt på hälsan som riktig natur?
29 september kl 16.20-17.00
30 september kl 10.00-15.00

Mer information: Jessika Sellergren, kommunikatör Designvetenskaper, LTH, Lunds universitet – jessika.sellergren@design.lth.se

Lunds universitets program under Bokmässan:
https://www.lu.se/forskning/mot-vara-forskare/lunds-universitet-pa-bokmassan-i-goteborg#s%C3%B6n


Sidansvarig: